Hundkurser och privatträning med hund i Värmland

Söker du inspiration genom roliga kurser och andra aktiviteter med din hund, hjälp att lösa problem eller vill du och din hund utveckla er inom hundsport? Välkommen till oss!

Vi håller i hundkurser och privatträningar i Värmland (Karlstad och Karlskoga), och åker runt på externa uppdrag i hela Sverige och Norden. Du är välkommen att kontakta oss för mer information, kursanmälan eller offert. Nedan kan du läsa om aktuella hundkurser och privatträning med hund i Värmland.

Hundkurser och privatträning med hund samt föreläsningar i Karlstad, Värmland.

Aktuella hundkurser och privatträning med hund i Värmland

Sidan uppdateras löpande.

Valp- och unghundskurs Karlskoga, hösten 2022

Utomhus på olika platser i Karlskoga, sista tillfället inomhus i Lerviks Hundhall.
Grupp 1, kl. 18:00 följande datum: 15/8, 22/8, 29/8, 5/9, 12/9, 19/9
Grupp 2, kl. 19:15 följande datum: 15/8, 22/8, 29/8, 5/9, 12/9, 19/9
Kostnad: 1500,-

Valp- och unghundskurs Karlstad, hösten 2022

Inga förkunskaper krävs. Alla kan delta.
Utomhus på olika platser i Karlstad, start i september.
Datum och tider kommer.
Kostnad: 1500,-

Fysträningar för hund i Karlskoga, hösten 2022

Inga förkunskaper krävs. Alla kan delta.
Inomhus i Lerviks Hundhall.
Kl. 17:10-17:55 följande datum: 16/9, 23/9, 7/10, 14/10, 21/10, 28/10, 4/11, 25/11, 2/12, 16/12
Kostnad: 1500,-

Fysträningar för hund och människa tillsammans i Karlskoga, hösten 2022

Inga förkunskaper krävs. Alla kan delta.
Inomhus i Lerviks Hundhall.
Kl. 18:05-18:50 följande datum: 16/9, 23/9, 7/10, 14/10, 21/10, 28/10, 4/11, 25/11, 2/12, 16/12
Kostnad: 1500,-

Hundsportsatsning distans med tre träffar i Karlskoga, helår 2023

Här kommer en spännande nyhet: Nu har du möjlighet att anmäla dig till en storsatsning som pågår 1 år. Den passar dig med ambitioner, tid och energi till att satsa på utveckling inom valfri hundsport. Det kan exempelvis vara lydnad, rallylydnad, freestyle, heelwork to music, agility eller någonting annat. Efter ett år har ni gått från dagsform till nära nog drömform – om ni följer konceptet och gör er läxa. I satsningen ingår 10 digitala träffar med fokus på olika teman och 3 heldagsträffar fördelade över året (i Lerviks Hundhall). Vi jobbar igenom detaljer och helhet, moment, uthållighet, fysik, störningstålighet och prestationspsykologi. Du och din hund får coaching under hela året av två coacher, Pernilla och Jesper. Det är här mer än en vanlig kurs och den är skapad för den ambitiösa hundföraren.
Mer information kommer.

Hundkurser och privatträning med hund i Värmland

Privatträning med hund i Värmland

Du kan boka oss för privatträning med din hund i Karlstad eller Karlskoga, Värmland inom något av nedanstående områden.

Kostnad för privatkonsultation/-träning
Varje träff är cirka 1 timme lång
1 tillfälle: 750,-
3 tillfällen: 1950,-
5 tillfällen: 2750,-
Priser inkl. moms

Vad kan vi hjälpa dig med?

Kontakt och samarbete

Du och din hund kommer närmre varandra och utvecklar grundläggande verktyg för kommunikation i vardag och, om så önskas, specifik träning.

Aktivering och berikning

Du och din hund får mer kunskap och specifika övningar för att tillgodose hundens naturliga behov, stimulans och aktivitet. Detta gör hunden mer tillfreds i livet, samvaron blir roligare och mer värdefull för er båda och eventuella problembeteenden kan minska.

Friskvård och fysträning

Friskvård för hund har många syften – höja livskvaliteten, minska skaderisker och höja prestationsförmågan. Vi börjar med att gå igenom hundens fysiska status, livssituation och mål. Utifrån detta får ni ett träningsupplägg och övningar att jobba med. Du får lära dig hur du kan fysträna just din hund på bästa tänkbara sätt – styrketräning, balans, rörlighetsträning, koordination och kondition. Observera att om där finns någon misstanke om skador eller sjukdomar ska veterinär konsulteras. När du kontaktar oss är det viktigt att berätta om eventuell skade- eller sjukdomshistorik.

Coaching för sporthunden

Sporthunden ska prestera vid tävling! Visst är det viktigt (viktigast?) med en rolig och meningsfull tillvaro. Men där finns ofta också en önskan om att se resultat inom den tävlingsgren man är aktiv. Oavsett om du och din hund tränar och tävlar i rallylydnad, freestyle & HtM, lydnad, agility, hoopers, drag och så vidare krävs ett helhetstänk. Vi checkar av allt från kontakt och samarbete till verktyg i träningen, störningstålighetm fysiska förutsättningar och uthållighet. Du kan kombinera detta med coaching för dig själv som tävlingsförare. Då går vi igenom saker som känsla, tanke, målättning, strukturer i träningen, mental träning etc.

Problemutredning

För dig som upplever någon typ av problematik i vardagen eller i träning är du välkommen för konsultation. Vi börjar med att kartlägga hundens liv och analyserar var problemen dyker upp. Sedan får du förslag på en handlingsplan vilken vi följer upp. Alla hundar är olika och det finns sällan en quick fix. Ibland ligger lösningen inom ett annat område än där problemet uppstår. Inför en konsultation måste du säkerställa att hunden inte har några fysiska problem som kan ligga till grund för beteendeproblemen (vanligt!), exempelvis smärta eller annat obehag.

Hundkurser och privatträning med hund samt föreläsningar i Karlstad, Värmland.