Om Wermlands Hundcenter

Wermlands Hundcenter är företaget med hjärta för hundar och relationen mellan hund och människa. Vår ambition är att ge dig och din hund förutsättningar till ett långt och lyckligt liv. Oavsett vilket typ av liv ni lever. Wermlands Hundcenter finns för dig med hund i Värmland, men även resten av världen! Kom till oss, eller vi till er. Eller så ses vi online!

Hos oss får familjehunden möjlighet till roliga aktiviteter och hjälp när problem uppstår. Tävlingshunden får tillsammans med sin förare stöd från nybörjarstadiet och upp till elitnivå. Våra metoder utgår från modern forskning och respekt för hunden. Tydlighet, fokus på vad vi vill ha istället för vad vi inte vill ha, belöningar och ett upplägg där hunden steg för steg lyckas. Vi anser att det är bra med ramar och gränser, men använder aldrig våld, hot eller andra metoder som skapar obehag för hunden.

Är du nyfiken på etologisk forskning rekommenderar vi att läsa på Per Jensens vetenskapsblogg. Där förklarar han på ett enkelt sätt komplexa system i modern forskning kring hundens beteenden och behov. Det finns många åsikter kring ”hur hundar är”. Vi tycker om att luta oss tillbaka på vetenskapen tillsammans med våra egna erfarenheter. Hundens välbefinnande står alltid i centrum.

Du har kanske hittat till Wermlands Hundcenter för att

  • lära dig något nytt och få inspiration
  • utveckla ett område ni redan kan lite om, eller
  • för att få hjälp med hundproblem

Då har du kommit rätt! Hos oss finns kurser för hundar och hundägare på alla nivåer. Vi tillhandahåller privatträningar, hundkurser och föreläsningar i Karlstad och Karlskoga. Dessutom är vi regelbundet anlitade för externa uppdrag i hela Sverige och övriga Norden. För mer information om våra tjänster kan du läsa på sidorna Utbildning, Friskvård samt Rehabilitering.

Vid kurser och privatträningar med hund, och längre fram också rehabilitering, möter du Jesper Henningsson och Pernilla Pöykiöniemi:

Jesper Henningsson

Till Jesper kommer du bland annat för hjälp med friskvård, nosarbete, vardagsträning och problem. Upplever du svårigheter med kontakt på promenaden? Att hunden har separationsångest? Stress i olika sammanhang? Drar i kopplet? Kommer inte på inkallning? Svårt med hundmöten? Då är du inte ensam! Det här är vanliga problem som ibland kräver längre utredningar men ibland räcker tålamod och små förändringar i vardagen.
Vi jobbar med aktiviteter som stärker självförtroendet hos hunden och relationen mellan hund och människa. Det kan vara nosarbete, vardagsaktivering, dog parkour, tricksinlärning och friskvård och fysträning – för hunden eller där hunden och du tränar tillsammans mot en mer hälsosam tillvaro!

Jesper har två jaktlabradorer och tränar en hel del friskvård och fysträning, löptränar, spårar, tränar nosework och annan typ av nosarbete, samt tar ett pass HtM och rallylydnad när andan faller på. Du hittar honom också som guide och instruktör inom olika fiske- och äventyrsevent, samt vid hundkurser hos Klarafors Event.

Pernilla Pöykiöniemi

Till Pernilla kommer du bland annat för hjälp med friskvård och fysträning, träning mot hundsport på alla nivåer och coaching inom prestationspsykologi / mental träning. Du får hjälp med allt från detaljer till helhet. Kanske är du nyfiken på att börja med en hundsport, eller så är du igång och vill satsa seriöst på tävlingskarriären. Du får hjälp med strukturen i såväl praktisk träning som tankar och känslor hos dig själv genom att vi går igenom de fyra delarna teknik, fysik, taktik och psykologi för att inte lämna någonting åt slumpen.

Pernilla tränar tillsammans med border collien Lexus många olika grenar, men fokus ligger på HtM (Heelwork to Music) där de tävlar för Svenska landslaget. De tävlar också i freestyle och rallylydnad, och har tidigare ägnat sig åt vallning och sporter som lydnad, nosework, agility och canicross. Pernilla är domare i Freestyle och HtM samt Rallylydnad. Hon jobbar också som lärare på Hundsportgymnasiet hos ForshagaAkademin och är hundsportansvarig och ansvarig för vuxenutbildningarna inom hund på Klarafors Event.

Hundarna i Wermlands Hundcenter

Wermlands Hundcenter - vi älskar hundar och hundträning
Border collien Lexus och labradorerna Enya och Foss.