Friskvård och fysträning för hund i Karlstad, Karlskoga och Online

Wermlands Hundcenter har en passion för friska, glada och välmående hundar. Därför satsar vi på friskvård och fysträning för hund i Karlstad och Karlskoga, Värmland. Friskvård generellt och fysträning i synnerhet har så otroligt många positiva effekter, och vi vill hjälpa till att sprida inspiration och kunskap.

Friskvård är allting som håller hunden frisk, stark och skadefri. I friskvården fokuserar vi alltså på alla de faktorer som håller hunden i bra skick, både fysiskt och mentalt, och inte på vad som gör den skadad eller sjuk. Dit slipper vi ju oftast att komma om vi förebygger. Det är alltid lättare att förebygga än behandla, även om det förstås även händer saker hur förutseende vi än har varit. Du kan läsa mer vad som händer när hunden blivit sjuk eller skadad, under Rehabilitering.

En stor del av friskvårdsarbetet med hunden är fysträning

Fysträning genomför vi av flera orsaker:

  • Förebygga skador, sjukdomar och andra problem
  • Bygga upp en starkare och mer välmående kropp
  • Öka prestationsförmågan i vardagen och inom hundsport
  • Rehabilitera när skadan eller sjukdomen ändå är ett faktum
Friskvård och fysträning för hund i Karlstad, Karlskoga och online.

Vad vi hjälper dig med, vid friskvård och fysträning i Karlstad, Karskoga och online

Hos oss får du rådgivning och coaching av utbildade fystränare och friskvårdsinstruktörer för hund. Vi hjälper dig oavsett nivå, och om du vill verka förebyggande, bygga upp eller målmedvetet öka prestationsförmågan inom hundsport. Vi har ett helhetstänk och går igenom såväl kondition och styrka som balans, rörlighet och koordination. Du kan förvänta dig bra hjälp med din hund oavsett vilka resurser du har. Träningen anpassas efter era förutsättningar och mål, och kan bestå av både inomhus- och utomhusmiljö, skogen, en strand eller balansbollsträning för hund.

Vi håller gärna kurser och workshops inom friskvårds och fysträning för hund i Karlstad, Karlskoga eller hos er om ni är ett privat träningsgäng, en klubb eller ett företag. Ta kontakt med oss så berättar vi mer!

Kom igång och i form med hund

Ett av våra favoritkoncept är kurser och träningar där både hunden och människan tillsammans genomför fysträningspass. Det är oftast i form av cirkelträning där ekipaget går från station till station, och genomför övningar för styrka, kondition, rörlighet, balans och koordination. Hunden jobbar ett par minuter och därefter jobbar människan med motsvarande övning i ett par minuter. Hur kul och nyttigt som helst!

Följ gärna vårt konto på Instagram där vi delar med oss av övningar, träning och andra tips inom det här området. Vårt konto heter Wermlands Hundcenter.

Friskvård och fysträning för hund i Karlstad och Karlskoga, Värmland.